به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از یزد، فرحناکیان، مدیر کل امور تحقیقات برق توانیر کشور روز گذشته در دانشگاه یزد گفت: ما امروز دست یاری را به سمت دانشگاه دراز میکنیم و میخواهیم که راههای عملی همکاری بین این دوبخش ایجاد شود.
وی افزود: صنعت برق جز معدود صنعتهایی بود که در شرایط تحریم کمترین خلل را داشت که این جای افتخار است و از طرف دیگر نیز در دانشگاه انگیزه این همکاریها بیشتر کرده است و اگر در زمانی در دانشگاهها اولویتها ارائه مقالات بود، اما الان نیازبه همکاری دو جانبه داریم.
وی افزود: با توجه به آمارها ما در ۵۰ سال گذشته سهم ناچیزی در تحقیقات شرکتهای دانش بنیان داشتهایم که این وضعیت خوبی نیست و در صنعت برق نیز در بهترین شرایط به عدد یک میرسد که این میزان تا عدد ۴ بسیار فاصله دارد.
مدیر کل امور تحقیقات برق توانیر خاطرنشان کرد: با حمایتهای مدیر عامل توانیر تقریبا ما محدودیتی در طرحهای تحقیقاتی نداریم و اگر این پژوهشها قابل دفاع باشد، ما حمایت لازم را انجام میدهیم.
مدیر کل امور تحقیقات برق توانیر بیان کرد: ایجاد انگیزش لازم در بین اساتید دانشگاه و محققین یکی از مهمترین وظایف ما است که امسال نیز بیان کردیم که اگر دانشگاهی پروژهای در صنعت برق داشته باشد امکان ارائه پیدا خواهد کرد.
فرحناکیان تصریح کرد: با توجه به اینکه یزد ظرفیت خوبی در انرژی خورشیدی دارد ما میتوانم با این ظرفیت با همکاری محققین در دانشگاه به بسیاری از پروژهها دست پیدا کنیم.
وی افزود: طراحی و ساخت توربینهای مگاواتی، تهیه و تدوین طرح مقرهای هایبریدی، تحقیق و ساخت سیستم حفاظت تخلیه جزیی سیم فشارقوی، سلولهای فشارقوی نانو ساختار از جمله طرحهایی است که در دانشگاهها صورت گرفته است و ما با همکاری با دانشگاهها به این ظرفیتها رسیدهایم.
وی افزود: ما در دو مقطع میخواهیم از دانشگاههای کمک بگیریم که مشارکت در تدوین اولویتها و دریافت اولویتهای تحقیقاتی صنعت به عنوان دو روش همکاری تحقیقاتی با صنعت برق و پیشنهاد پروژه تحقیقاتی از آن جمله است.
فرحناکیان خاطرنشان کرد: یکی از نیازمندیهای اساسی ما روباتیک است که بازبینی و بررسی خطوط تجهیزات، بازبینی کانالهای عبور کابل از جمله این موارد است که دانشگاههای میتوانند با کمک به ما در ساخت این روباتیکها بسیاری از مشکلات را کم کرده و به نحو بسیار خوبی کارآیی را افزایش دهیم.
وی افزود: الگوی ما ایجاد کنسرسیومی است که دانشگاه و شرکت تولیدی و صنعت برق در سه ضلع آن باشند تا بتوان به فعالیتهای تجاری بسیار مناسب برسیم.
مدیر کل امور تحقیقات برق توانیر گفت: ما در صنعت برق به دنبال تحقیقات کاربردی هستیم تا بتوانیم با درست تعریف کردن تحقیقات از محققان و توانمندی آنها استفاده کنیم و فعالیتهای مناسبی با دیدگاه ملی و فراملی انجام دهیم